Microsoft lopettaa Windows Server 2003 käyttöjärjestelmän tuen 14.7.2015

5Maalis

Microsoft on päättänyt lopettaa maailmalla erittäin paljon käytetyn Windows Server 2003 -palvelinkäyttöjärjestelmän tuen 14.7.2015. Tämän päivämäärän jälkeen Microsoft ei julkaise enää automaattisia korjaustiedostoja, päivityksiä tai tarjoa teknistä tukea verkossa tuotteeseen liittyen. Tuen päättyminen on ollut tiedossa jo varsin pitkään, mutta silti Windows Server 2003 on edelleen käytössä monilla asiakkailla. Tietoturvanäkökulmasta katsottuna vanhan version käytön jatkaminen on yritykselle melkoinen riski. Kun käyttöjärjestelmän tuki loppuu, haittaohjelmien tekijät ottavat varmasti asian suurennuslasin alle, mikä on erittäin huolestuttavaa.

Miten sitten menetellä, jos käytössä on vielä Windows Server 2003 -palvelimia, eikä niistä luopuminen ole yritykselle mitenkään mahdollista? SolveIT on ollut mukana auttamassa asiakkaitaan siirtymisessä vanhasta Windows-versiosta uuteen, ja aina ongelmaan on jokin ratkaisu löytynyt. Lähes aina palvelut ja sovellukset on ollut mahdollista siirtää uudempien palvelinkäyttöjärjestelmäversioiden päälle. Mikäli silti jostain syystä palvelin on pakko jättää ”henkiin”, pyritään se eristämään muusta tietoliikenneverkosta mahdollisimman tehokkaasti, jotta käytön jatkamisen riski voidaan minimoida mahdollisimman tehokkaasti. Tämä on kuitenkin menetelmä, jota on pyritty välttämään aina viimeiseen asti.

Töitä tällä saralla tuntuu silti riittävän vielä melkoisesti. SolveIT auttaa asiakkaitaan kuitenkin tämänkin ongelman taklaamisessa parhaan kykynsä mukaan, jotta asiakkaiden ympäristöjen tietoturva ja luotettava toiminta voidaan taata myös 14.7.2015 jälkeenkin!