Blogi

Microsoft Teamsin Shared Channels – Kauan odotettu ominaisuus! 

Microsoft Shared Channels

Microsoft Teamsin uudistuksen myötä voit nyt jakaa organisaation ulkopuolelle haluamasi kanavan suoraan tiimin sisältä. Tämä odotettu uudistus on osoittautunut käteväksi, niin meillä Solvella, kuin asiakkaillammekin.  
 

Miten Teamsin Shared Channels toimii? 

Microsoft Teamsin Shared Channels, eli ns. “jaetut kanavat”, luovat yhteistyötiloja, joihin voit halutessasi kutsua ihmisiä, jotka eivät kuulu itse tiimiin.  

Ainoastaan käyttäjät, jotka ovat jaetun kanavan omistajia tai jäseniä, voivat käyttää kanavaa. Suurin uudistus on kuitenkin se, että voit kutsua organisaatiosi ulkopuolisia henkilöitä osallistumaan jaettuun kanavaan käyttämällä Azure AD B2B Direct Connectia!. 

Channel Policy määrittää, voiko jaettuja kanavia luoda, voidaanko ulkopuolisia kutsua mukaan ja voiko oman organisaation henkilöt liittyä ulkopuolisiin jaettuihin kanaviin.  

Mikäli siis haluat tehdä yhteistyötä ryhmän kanssa, jotka kuuluvat eri tiimeihin, on jaettu kanava tähän erinomainen ratkaisu. Esimerkiksi IT:n, myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset, jotka kaikki työskentelevät saman projektin parissa, voivat käyttää jaettua kanavaa helposti yhteistyöhön. Tämä onnistuu nyt siis myös organisaation ulkopuolisten tiimien kanssa.  

Ainoastaan shared channelin jäsenet voivat nähdä ja osallistua niihin kanaviin, joihin heidät on lisätty. Muut sen tiimin jäsenet, johon shared channel on liitetty, eivät sen sijaan näe kanavaa. Kun shared channel luodaan, se liitetään ns. “emotiimiin”, eikä sitä voi sen jälkeen siirtää toiseen tiimiin. Lisäksi jaettuja kanavia ei voi muuntaa tavallisiksi kanaviksi ja päinvastoin. 

Microsoft työkalut

Miten saan Shared Channelsin käyttöön Microsoft Teamsissa?  

Shared Channels on oletusarvoisesti käytössä Teamsissa. Voit valita, voivatko ihmiset luoda jaettuja kanavia, voivatko he jakaa niitä organisaatiosi ulkopuolisten ihmisten kanssa ja voivatko he osallistua ulkoisiin jaettuihin kanaviin.  

Kanavien jakaminen organisaatiosi ulkopuolisten henkilöiden kanssa edellyttää myös Azure AD B2B Direct Connectin käyttöön määrityksen. Jokaisen organisaation, jonka kanssa haluat jakaa kanavia, on myös tehtävä tämä määritys. Se voidaan sallia mihin tahansa tai vain tiettyjen organisaatioiden kanssa.  

Lisätietoja Microsoft Teamsin shared channeleista löydät täältä ja Azure AD B2B Direct Connectista ja sen määrittämisestä täältä.  

Mikäli kysyttävää herää, ethän epäröi kysyä lisää! Me Solvella handlaamme Microsoftin pulman käden käänteessä. Voit aina varata veloituksettoman 30 minuutin Neuvoa-antavat tapaamisen etusivumme varauskalenterista. We will SolveIT! 

×